Máte doma krásne drahé šperky a bojíte sa o ich bezpečnosť? Nuž, či už máte strach z neposedných rúk malého dieťaťa, z dlhých prstov vašej susedky alebo zo skutočných zlodejov, ktorí môžu navštíviť váš byt počas vašej neprítomnosti a pobytu na dovolenke, vyskúšajte aspoň jeden z týchto troch tipov, kam (ne)schovať drahé šperky.

Pozrime sa najprv na tri miesta, kam šperky rozhodne nedávajte

1.Nočný stolík

Nie, nie a nie. Diamantové prstene do nočných stolíkov nepatria. Dostane sa doňho malé dieťa, ktoré ho ľahko prehltne, zahrabe do kvetináča alebo jednoducho vhodí do smetiaku. Nočný stolík je vhodný na skladovanie hodiniek z jarmoku a na bižutériu.

2.Šperkovnica

Kde pôjde zlodej ako na prvé miesto, keď ide hľadať šperky? No do šperkovnice. Nájde všetko pekne na jednom mieste a nemusí sa ani namáhať. Do šperkovnice si odkladajte len náušnice, ktoré denne nosíte a nemajú pre vás veľkú hodnotu.

3.Kúpeľňa

Tu sa ani tak nemusíte báť zlodejov, ako skôr náhodných pádov do záchoda a do odtok umývadla. Verte, že odtiaľ sa šperky dolujú skutočne ťažko a nie vždy je to možné.

Teraz sa pozrime na miesta, kam šperky dať môžete

1.Falošná kniha

Ideálne taká, ktorá je v knižnici úplne vzadu a vyzerá skutočne autenticky. Ak máte dostatočne veľkú knižnicu, nemusíte sa báť, že by niekto skúšal prehľadať všetky knihy. Vaše zlaté prstene budú v bezpečí. Ak sa chcete poistiť, vybavte knihu aj GPS modulom (nikto sa ju nepokúsi odomknúť na mieste).

2.Diera v stene

Falošnú stenu môžete mať v kuchyni za zásuvkou s príborníkom, ale aj v kúpeľni za jednou obkladačkou v sprchovom kúte. Na takýto úkryt nikto nemôže prísť, pretože by musel rozbiť všetky steny v celom vašom dome.

3.Stará dobrá lepiaca páska

Nemáte možnosť aplikovať ani jeden z predchádzajúcich tipov a potrebujete len schovať zásnubný prsteň, aby ho partnerka nenašla? Skúste lepiacu pásku. Prsteň jednoducho prilepte zospodu nejakého nábytku, alebo za nástenné hodiny či obraz. Určite bude v bezpečí a skrytý aj pred prípadnými zbojníkmi vo vašom byte.

 




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!