Tento krátky príbeh je o tom, ako sa človek na dovolenke dokáže stretnúť so zaujímavými ľuďmi a že nič nie je jednoduchšie, ako zažiť nezabudnuteľnú dovolenku. Máte v pláne ísť do zahraničia? Inšpirujte sa týmto príbehom

Začalo to nevinne

Jedného dňa sme sa pri pive s chalanmi dohodli, že by sme ohli vyraziť na nejaký trip, aspoň na mesiac. Rodinné dovolenky nás už tak nejak omrzeli, a preto sme sa dohodli, že vyrazíme niekam do sveta. Boli sme štyria a všetkých nás tak nejako lákala Ázia. Dohodli sme sa, že to poriadne premyslíme a vyrazíme.

Po ceste domov som si myslel, že sa na to pomaly zabudne, no opak bol pravdou.

Pokračovalo to svižne

Hneď na druhý deň mi Milan volal, že našiel lacné letenky do Thajska, vraj nejaká veľká zľava, spiatočná letenka na osobu vyšla len pár stoviek, no ponuka bola časovo obmedzená. Rozhodli sme sa teda na nič nečakať a všetci štyria z partie sme si letenky zajednali. Odlet bol už o 4 dni a návrat o 5 týždňov, bomba.

Thajsko bolo úžasné

Prvé dva týždne sme zasvätili návšteve pamiatok, krásnych pláží, nočných ulíc a iných zaujímavých miest. Čo však prišlo potom, nikto z nás nečakal.

Jedného dňa sme sedeli na pláži a plánovali sme, či sa z Thajska nepresunieme na ostávajúce 3 týždne niekam inam. Letenky do Indonézie alebo Malajzie vôbec neboli drahé a chceli sme toho spoznať viac.

V tom sa v zátoke zjavila malá rybárska loď. Majiteľ nás poprosil, či mu nemôžeme pomôcť, vraj mu ochorela celá posádka (dvaja synovia a švagor) a potrebuje nachytať dostatok rýb. Pochopiteľne sme sa riadne báli, nevedeli sme, kam sa dostaneme alebo čo sa s nami stane, no naša prirodzená zvedavosť vyhrala.

Nasledujúce 2 dni sme strávili na tých najkrajších a najnedostupnejších miestach, s udicou v ruke pod holým nebom. Takýto zážitok sa každému turistovi len tak nepodarí!




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!