Kto sa venuje športu pravidelne, vie, že s dobrou obuvou a správnou výbavou to ide všetko ľahšie. A šport je skutočnou radosťou a relaxom. Ste aj vy milovníkmi športov od výmyslu sveta alebo sa ešte len odhodlávate zmeniť životný štýl a byť trochu aktívnejší?  V tom prípade výber správnej obuvi nepodceňte.

Halovky do haly

Ak so športom ešte len začínate, bude to zrejme práve kvalitná športová obuv jedným z prvých nákupov. Pri jej kúpe je pritom dôležité zohľadniť hneď niekoľko aspektov.

Budete športovať vonku či skôr v hale a telocvičniach? A akému športu sa plánujete venovať?

Ak to vidíte najmä na halové športy, v tom prípade sa zamerajte pánske halovky spoľahlivých značiek, mizuno či adidas rozhodne nesklamú.

V každom prípade, pánske halovky by mali byť vybavené nefarbiacou gumenou podrážkou, ktorá nepoškodzuje športový povrch, keďže je určená špeciálne pre interiérové športy. Aj halovky je však potrebné vyberať podľa konkrétneho športu, ktorému sa plánujete venovať, nakoľko halové topánky na basketbal či volejbal sú odlišné od tých na futbal.

Vybrať si možno kožené halovky, ako aj halovú obuv zo syntetických materiálov, podstatné je klásť dôraz na kvalitu obuvi. Podobne, ako nie je jedno, či kopete do kvalitnej lopty adidas alebo len do lacnej napodobeniny, záleží aj na výbere dobrej futbalovej topánky.

Halové športy na voľný čas

Pokiaľ ide o druh interiérového športu, možností je neúrekom. Obľube sa teší tenis, squash, halový futbal, volejbal, posilňovňa… Pravdaže, ideálne je, ak sa vám podarí skĺbiť športovanie v hale s pohybom na čerstvom vzduchu, ktoré má však svoje limity. A preto v nepriaznivom počasí veľmi oceníme haly a športy v nich.

Obzvlášť kolektívne športy na čele s futbalom majú svoje pozitíva, ktoré mnohí z nás veľmi oceňujú. Môcť si vyvetrať hlavu, porovnať si sily, zašportovať si, to sú prednosti futbalu ako takého, či ho hráme v hale alebo na trávniku. Skvelé na telocvičniach je však to, že si ho môžeme zahrať pokojne aj v decembri. Stačí dobrá halová obuv a odolné futbalové chrániče a ide sa na to.

 

 




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!