Voľba Vašej svadobnej obrúčky je veľká vec. Nejde predsa len o nejaký obyčajný prsteň, ale o šperk vysokej hodnoty, citovej i hmotnej. Najmä ju však väčšina z nás nosí dennodenne, preto by mala spĺňať niekoľko podstatných atribútov, aby ste s ňou boli dlho, najlepšie, až kým nás smrť nerozdelí, spokojní. Ktoré to sú?

Spoľahlivý klenotník

V prvom rade sa raďte, vyberajte, prípadne si nechajte Vaše obrúčky zhotoviť u ozajstných odborníkov. Iba skúsený klenotník Vám totiž pri výbere obrúčky profesionálne poradí a zodpovie všetky Vaše otázky. Rovnako tak máte istotu, že prstene, ktoré si u overeného predajcu zakúpite, či necháte urobiť na mieru, sú šperky prvotriednej kvality. Dôležité je však myslieť aj na zadné vrátka, nech sa máte v budúcnosti v prípade čistenia, úprav či opráv Vašich prsteňov na koho obrátiť. Na niekoho skutočne spoľahlivého. Ideálne na toho istého, u koho ste si zakúpili aj vysnívané zásnubné prstene pre Vašu polovičku, páni!

Dajte si na výber obrúčok čas

Obrúčky vyberajte pokojne a s chladnou hlavou. To ide vtedy, ak na to máte dostatok času. Tak si ho doprajte a vyberte si tie najkrajšie. Nie je nič horšie, ako pred svadbou kvôli všetkému stresovať, výber obrúčok neopomínajúc. Aby ste mali času dostatok, začnite sa po obrúčkach obzerať už 4 mesiace pred svadbou alebo aj skôr. Budete mať tak dosť času obzrieť si viacero značiek, ak váhate, prípadne si dať zhotoviť prsteň presne podľa Vašich konkrétnych požiadaviek. Rátajte s tým, že klenotník bude na ich vyhotovenie potrebovať aspoň 2 či 3 týždne, výroba prsteňa so vsadeným drahokamom dokonca trvá aj 3 mesiace.

Obrúčky nemusia ladiť

Vaše obrúčky nemusia byť totožné. Nie, tieto časy sú už dávno za nami, a tak dnes nie je ničím výnimočným, ak má nevesta obrúčku v ružovom zlate aj s briliantom, kým ženích si zvolí nenápadnejší prsteň v žltom zlate. Áno, svadobné obrúčky sa môžu odlišovať farbou materiálu, kovom, z ktorého sú zhotovené, prípadne rôznymi detailami.

Svadobné obrúčky s kameňom či bez?

Drahý kameň na obrúčke? Prečo nie? Doba pokročila aj v tomto smere, a tak už dnes nie je nijakou raritou, ak nielenže dámsku obrúčku zdobí drahokam, ale dokonca aj tie pánske. Je len na Vás, aký drahý kameň a jeho odtieň si zvolíte, neraz rozhoduje aj cena a mnohokrát aj to, či Vám bude ladiť s ostatnými cennosťami. Nech aj Vaše vzácne briliantové náušnice dokonale vyniknú.

Originálny prsteň len pre Vás

A v neposlednom rade patrí k originálnym znakom obrúčok gravírovanie. Už to však nie je „len“ dátum svadby či iniciály Vašej polovičky. Vďaka najnovším technológiám si môžete dať na prsteň aj odtlačok Vášho či partnerovho prsta, obľúbené motto či obrázok. Fantázií ani súčasným možnostiam sa už skutočne medze nekladú.

Predovšetkým si však obrúčky vyberajte a darujte z lásky a s láskou. A tak ich aj noste.

 

 




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!