V zimnom období je celkom bežné, že je naša pleť vysušená a vlasy oslabené. Teplota vonku je skutočne veľmi nízka, čo má za následok výraznejšie prejavy na našej kráse. Vyskúšajte však regeneračnú kúru, ktorá dodaj vašej pleti, ale aj vlasom úplne nový život!

Beautiful model brunette with long curled hair . Hairstyle wavy curls . Crimson nails  manicure .Makeup   color fuchsia .Na jemnú pokožku

Pokiaľ je vaša pokožka akýmsi spôsobom hrubá či inak povedané – nejemná, vyskúšajte tento proces. Pokožku denne natierajte hydratačným krémom, no okrem toho vyskúšajte rôzne vitamíny, mandľové či kokosové maslo. Pod ich láskavou starostlivosťou bude povrch vašej pokožky opäť jemný a hebký. K odstránení hrubých častí zvoľte jednoznačne peeling, ktorý obsahuje argánový alebo olivový olej. Vaša pokožka dostane potrebnú výživu, vitamíny a všetko, čo potrebuje.

Skvelým pomocníkom na regeneráciu pokožky je aj pleťový vitamín E, ktorý sa v kozmetike využíva naozaj veľmi často. V silnejšej koncentrácií dokonca výrazne spomaľuje starnutie pokožky. Efektívne zahojí veľmi suchú či stresovanú pleť, no okrem toho má priaznivé účinky na jazvy, rany či dokonca aj popáleniny.

Zdravé vlasy

Chceli by ste dodať vašim vlasom potrebnú výživu? Sú oslabené kvôli chladnému počasiu? Pokiaľ nebudete čakať zázrak, ktorý sa dostaví behom pár minút, existuje veľmi účinné riešenie. Vlasy potrebujú v prvom rade trochu času až sa dostanú späť do formy. Domáci zábal či masku si môžete dopriať takmer pri každom umytí, no pokiaľ ste vsadili na masku z obchodu, tú si dajte najviac 2 krát do týždňa.

Pokiaľ máte rozštiepené končeky, tie je najlepšie zastrihnúť, prípadne ich môžete sceliť kvalitnými vlasovými prípravkami, ktoré nájdete v profesionálnych kaderníctvach. Základom zdravých vlasov je aj zdravá pokožka hlavy, ktorá obsahuje mnoho nervových zakončení a reaguje na všetky podnety, a to napríklad i na rast vlasov. Vyskúšajte navštíviť vášho kaderníka, ktorý vám nanesie na pokožku hlavy špeciálnu starostlivosť.

 

Foto: © Sofia Zhuravetc / Dollar Photo Club




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!