Motivácia z kníh je silnejšia ako motivácia zo seriálov

Čítate knihy alebo pozeráte seriály? Či ste skôr priaznivcami filmov? Alebo všetkého, či ani jedného? Niekedy je náročné si vybrať, niekedy človek na to nemá čas, inokedy chuť. Na nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na to, čo ľuďom slúži ako dobrá motivácia a čo je vhodné v závislosti na tom, kam sa chcete posunúť, respektíve, čo chcete vo svojom živote dosiahnuť. Netreba totiž zabúdať na to, že čo je relevantné pre jedného z vás, môže byť pre niekoho nezmyselné a platí to aj naopak. Preto nesmie chýbať empatia.

Hovorí sa, že človek svoju budúcnosť ovplyvňuje už v prítomnosti. Vraj o päť rokov budeme takí, koľko kníh za to obdobie prečítame. Skutočne, knihy sa uvádzajú ako najvhodnejšia studnica motivácie. Rozvíjajú vašu slovnú zásobu, vyjadrovanie, reagovanie na otázky druhých. Okrem toho pomáhajú vašej fantázii, predstavivosti a kreativite. V neposlednom rade v nich nájdete veľa citátov, myšlienok či názorov, ktoré vám môžu, zľahka nadnesene povedané, zmeniť v pozitívnom zmysle život. Netreba zabúdať ani na to, že čítanie tradičnej papierovej knihy má v sebe jedinečnú špeciálnu atmosféru, ktorá je neopakovateľná.

Preto, ak nečítate, skúste s tým začať. Nepochybujeme o tom, že sú knižné tituly či série, ktoré vás zaujmú. Či už sa jedná o autobiografie, a teda príbehy ľudí, ktorí si všeličo zažili a všeličím si prešli, alebo o romány, fikciu či literatúru faktu. Jedno je isté, bude to mať pozitívny vplyv na vašu psychiku. Tým nechceme povedať, že novodobá verzia “hltania” príbehov – pozeranie seriálov či filmov, je zlá, ale jednoducho fakty nepustia. Aj seriály a filmy vás môžu usmerniť, namotivovať či obohatiť. A aj to robia, teda, vo veľkej miere tomu tak je. Na knihy sa v tomto, vzhľadom na dostupné štúdie nechytá ale nič.

Pritom zaujímavosťou je, že viackrát sa už hovorilo a diskutovalo o tom, že kniha ako forma trávenia voľného času pôjde pod vplyvom moderných technológií do zabudnutia. Avšak nestalo sa tomu tak ani pred dvadsiatimi, ani pred desiatimi rokmi. A nedeje sa to ani teraz. Knihy sú zdrojom poznania pre nás všetkým. Veľa známych ľudí sa dostalo tam, kde sú dnes vďaka tomu, že ostrili svoju myseľ a vnímanie skrz veľa čítania, ktoré im pomohlo rozšíriť ich obzory. Byť vo filmovom priemysle alebo v športovom svete, znamená, že starať sa o svoju myseľ je veľmi dôležité. V športovom vesmíre, napríklad, mená ako Roger Federer alebo Rafael Nadal či Novak Djokovič sú veľmi kvalitní v chápaní tenisu a patria medzi najoľúbenejších hráčov, keď príde na športové tipy. Nie je to len tým, že sú skúsení, fyzicky pripravení a talentovaní. Prispieva k tomu aj fakt, že majú prvotriednu myseľ. A v rozhovoroch viackrát prezradili, že čítanie patrí medzi ich záľuby. Zrejme na tom teda niečo bude.

V tejto dobe nie je jednoduché si nájsť čas na čítanie, pretože prím hrajú televízia, internet či počítačové hry. Okrem toho, všetci máme denné povinnosti, ktoré jednoducho treba urobiť, inak sa dostaneme do komplikácií. Ale možno, keby sme lepšie zmanažovali a rozdelili náš čas, ktorý venujeme vyššie spomínaným médiám a medzi knihy, bolo by to nielen prospešné pre našu dušu a predstavivosť, ale v konečnom dôsledku aj pre naše zdravie. Voľba je len a len na nás.

 




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!