Prečo je rošt do postele taký dôležitý?

Rošt preberá od matraca zaťaženie a rovnomerne ho rozkladá. Na rozdiel od plných či dierovaných dosiek v rámoch postelí odvádza rošt vlhkosť, čím sa lôžko spoľahlivo a pravidelne odvetráva. V opačnom prípade v matraci vzniká ideálne prostredie pre vznik presní a roztočov, čo samozrejme nechce nikto z nás.

Bolí vás chrbtica? V tom prípade siahnite po polohovacom rošte

Ak netrpíte problémami a bolesťami chrbtice, v tom prípade sú pre vás ako prevencia najideálnejšie nepolohovacie lamelové rošty, ktoré budú udržiavať vaše telo v rovine a zároveň mu dodajú potrebnú oporu počas celej noci. Avšak, ak už má niekto chrbticu deformovanú, môže si rošt nastaviť podľa potreby. Polohovací rošt je preto ideálnou voľbou predovšetkým pre starších ľudí, ktorí nevládzu a chcú si uľahčiť vstávanie z postele jednoduchým a rýchlym spôsobom.

Aby sa matrac neprehýbal, zvoľte lamelový rošt

Lamelové rošty na posteľ majú rám a k nemu prichytené lamely. Väčší počet lamiel je výhodnejší, pretože rošt musí byť dostatočne odolný a matrace sa nesmú prehýbať. Kvalitný rošt by mal mať aspoň 28 pružných lamiel, čo vám samozrejme potvrdí aj odborník v tejto oblasti.  Lamely môžu byť rôzne široké, v odlišných vzdialenostiach od seba. Vyrábajú sa z brezového či bukového dreva alebo z umelých materiálov. Najjednoduchšie lamelové rošty s malým počtom pevne uchytených lamiel nemajú v posteli veľký význam. Preto je lepšie zvoliť kvalitnejší rošt s väčším množstvom pružne uchytených lamiel, avšak ide o individuálnu potrebu každého zákazníka.

Nechajte si poradiť od odborníkov

Ak si však s výberom vhodného roštu do postele neviete dať rady, neváhajte a kontaktujte odborníkov, ktorí vám ochotne pomôžu. Matrac Materasso či kvalitný rošt do postele sú dôležité aspekty, ktoré vplývajú nielen na váš spánok, ale aj celkové zdravie.

 

Tags: , , ,




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!