Zopár jednoduchých tipov na udržiavanie hliníkových okien a dverí

Hliníkové okná a dvere predstavujú investíciu s veľmi nízkym udržiavaním, no výhody a nevýhody hliníka sa nemôžu prehliadať. Hliníkové okná s trojitým zasklením predstavujú jedny z najlepších možností izolácie. Udržiavanie hliníka je jednoduché, no musí sa k tomu pristupovať zodpovedne.

Na začiatok sa neodporúča umývať hliníkové okná s tradičným mydlom, nakoľko to môže spustiť koróziu. Na umývanie sú vhodné špeciálne typy čističov, ktoré sú dostupné na trhu a odporúčajú sa na umývanie. Udržovanie hliníkových okien je nevyhnutné na prevenciu pred špinavým rámov, tuhými pružinami a lepením. Hliníkové okná sa musia vyčistiť aspoň raz za mesiac.

Začnite s pomocou tvrdej kefy, s ktorou očistite okolie hliníkových okien. Nasledujte tento krok s vysávačom, aby ste vysali všetku špinu a prach, na ktorý kefa nedosiahla.

Vždy sa môžete rozhodnúť pre použitie jemného saponátu na čistenie, čo sa môže ukázať ako perfektný nápad pri čistení hliníkových okien a dverí. Čistenie pomáha oknám a dverám žiariť a úplne sa zbaví nečistôt.

Použitím kvalitného čistiaceho prostriedku na sklo, pomocou rozstrekovania a zotretia krúživými pohybmi môžete dosiahnuť dokonale vyčistený a elegantný vzhľad. Na zabránenie problémom, ako je korózia alebo hrdzavenie hliníka, môžete použiť aj lubrikanty na báze silikónu. Po vyčistení okien naneste nejaký vosk používaný na auto, aby ste maximalizovali ochranu pred prachom a špinou a zvýšili potenciál lesku.

Dúfame, že vám tieto jednoduché tipy pomôžu s údržbou hliníkových okien a dverí. Celkovo sú hliníkové dvere a okná vynikajúcou voľbou a vylepšujú váš domov funkčne, ako aj esteticky.

Hliníkové dvere a okná sa neustále šplhajú smerom hore v rámci popularity. Vyzerajú elegantne, moderne a štýlovo a výrazne zvyšujú vzhľad každej miestnosti. Bolo by však nespravodlivé znižovať popularitu hliníkových dverí a okien iba na základe ich vzhľad. Pre hliníkové vchodové dvere cena nehrá jedinú rolu v ich výbere.  Sú tiež oveľa bezpečnejšie, efektívnejšie a odolnejšie ako ich vinylové a drevené náprotivky. Hlavne vďaka tomu sú obľúbené u mnohých vlastníkoch komerčných a priemyselných budov.

 

 

Tags: , , ,




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!