Na čo si dať pozor pri výbere a nanášaní omietky?

Aj vy rozhoduje o tom, ktorá omietka na fasádu bude tá najvhodnejšia? Chcete sa lepšie zorientovať  v tom, aké sú možnosti? Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi riadkami a uľahčite si výber aj vy.

Ako sa zorientovať v širokej ponuke sortimentu?

Už na úvod treba podotknúť, že mnoho druhov omietok neustále pribúda a zorientovať sa v tak širokej ponuke je neľahké, a to najmä pre bežného zákazníka. A nie je to len množstvo produktov, ktoré výber sťažuje, ale i množstvo riešení, pre ktoré budeme omietku vyberať. Dôležitá je vodoodpudivosť, teda schopnosť zabrániť vode. Základom je, aby bola omietka pružná a schopná objemovej stálosti. Pružná omietka pri zvýšenom teplotnom namáhaní nevytvára vlasové trhliny. Odolnosť voči mikroorganizmom je ďalším zásadným parametrom, ktorý je pri výbere omietky smerodajný. Niektoré fasádne omietky sú vyrobené tak, že prirodzene odolávajú mikroorganizmom a nečistotám, no u iných sa odolnosť zvyšuje prísadou rôznych prostriedkov.

Čo si všímať pri výbere omietky?

Väčšinu z nás asi zaujíma to, či budeme s danou omietkou spokojný. Základom je voľba omietky, respektíve omietkového systému, samotná kvalita, príprava podkladu a správna aplikácia. Ktorý druh omietky vyberieme, závisí predovšetkým od druhu a stavu podkladu a pochopiteľne aj klimatických podmienok. Vlastnosti omietky musia byť v súlade s vlastnosťami podkladu, ktorý musíme pre omietanie správne pripraviť. Základom je, aby bol podklad suchý a rovný, pričom ak sú na ňom nerovnosti, dôležité je ich odstrániť. Čím viac pozornosti venujeme príprave podkladu, tým väčšia bude pravdepodobnosť toho, že konečný výsledok bude vyhovovať našim predstavám. Samozrejme, interiérové farby a ich použitie má pomerne rovnaké pravidlá – omietka musí byť bez poškodenia, škáry treba opraviť sadrou a stena nesmie byť mastná.

Drogéria Bugy.sk ponúka široký sortiment omietok, interiérových farieb, farieb na drevo či lazúr, ktoré pri svojej práci potrebuje nejeden kutil. Tak čo poviete, aj vy začnete využívať výhody nakupovania z pohodlia domova, a to za priaznivé ceny, ktoré vás milo potešia?

Tags: ,




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!