Elektrický odpudzovač ako dobrý spôsob udržovanie domova od škodcov

Ako sa vonku ročné obdobie spolu s počasím mení, môžete si všimnúť, že máte doma niekoľko nechcených návštevníkov. Či už ide o hlodavce, hmyz alebo divú zver, chemikálie nie sú jediným, ani najlepším spôsobom, ako sa ich zbaviť. Vhodnou alternatívou môže byť elektrický odpudzovač.

Ako odpudzovač funguje

V praxi sú dva typy odpudzovačov. Prvý funguje na základe elektromagnetického ovládania, kedy pozmení existujúce magnetické pole okolo aktívneho káblového systému v budove. Následne vysiela krátke elektrické vlny, ktoré odstrašia škodcov. Tento typ technológie nie je vytvorený na to, aby odstránil škodcov, skôr aby im zabránil vniknúť do priestoru.

Druhým typom je ultrasonický odpudzovač. Všeobecný koncept je podobný pre obe technológie, no oba fungujú rozdielne. Pri ultrasonickom odpudzovači musia byť škodcovia v priamom dosahu zariadenia. To znamená, že nie sú schopné preniknúť cez steny, ktoré škodcovia ako myši zvyknú obývať. Taktiež je potrebné mať niekoľko zariadení, aby ste efektívne ochránili svoj domov.

Typy odpudzovačov podľa škodcov

V závislosti od toho, na ktorý druh škodcov je odpudzovač určený, poznáme niekoľko typov odpudzovačov.

Najčastejším typom škodcov sú hlodavce. Tu pomôže odpudzovač hlodavcov, predávaný ako aj odpudzovač myší, ktorý je častokrát spojený naraz aj s odpudzovačom hmyzu. Býva bez chemikálii a je šetrný k životnému prostrediu.

Odpudzovače sú okrem domácností určené aj pre farmárov. Tí okrem hlodavcov musia chrániť úrodu aj od vtákov. Pre nich je vhodný plašič vtákov, ktorý odstrašuje zvieratá a drží ich ďalej od pozemku.

No a nakoniec existuje ešte odpudzovač zameraný na odstrašenie neželanej zveri, ako sú divé mačky a psy. Odpudzovač mačiek alebo odpudzovač psov je vhodný pre domovy, ktoré majú veľkú záhradu a nechcú, aby sa im tam zatúlala cudzia zver, ktorá môže preniesť chorobu na domácu zver alebo deti.

Je to bezpečné? 

Jednou z najdôležitejších funkcií tejto technológie bez chemikálii je, že neovplyvňuje ľudí. Môžete si byť istý, že vaša rodina, priatelia, spolubývajúci alebo nájomníci si môžu v bezpečí užiť prostredie bez škodcov.

Netreba sa obávať ani o domáce spotrebiče alebo inú technológiu. Odpudzovače neovplyvňujú počítače, bezdrôtové bezpečnostné systémy a ani všeobecne elektrický systém. Pokiaľ hľadáte bezpečné a environmentálne priateľské riešenie, odpudzovač je dobrou voľbou.

Ako sa to používa?

 Väčšina odpudzovačov je veľmi ľahká na používanie. Nie je za potreby žiadna montáž. Stačí zapojiť odpudzovač do elektriny. Netreba sa starať o jeho údržbu a jeho dizajn vydrží roky. S ľahkým používaním, nízkymi nákladmi a bezpečnosťou je jasné, že elektrický odpudzovač je riešením pre dlhodobé zbavenia sa škodcov.

Keď ide o zbavenie sa škodcov, máte na výber z niekoľkých možností. Pokiaľ však nie ste fanúšikom chemikálii a nechcete riskovať, že by sa vám alebo vašim blízkym mohlo niečo stať, elektrický odpudzovač je pre vás ideálnou voľbou.




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!