Každý rodič iste vie, že deti sa hrajú najradšej na zemi. Tá je pre nich totiž úplne ideálnym ihriskom s neobmedzenými možnosťami. V súčasnosti je ale mimoriadne trendy zbavovať sa kobercov a zvoliť si iné podlahové riešenie. Aby sa ale deti cítili na zemi pohodlne a nenachladli, určite sa oplatí obstarať aspoň malé detské koberce. Tie ponúkajú okrem praktickej stránky aj obrovské množstvo kreatívnych riešení. Jemnosť, komfort, textúra, farba či motív sú síce dôležité, ale existuje nespočetné množstvo ďalších dôvodov, prečo si koberec zamilovať. Poďme si ich teda zrekapitulovať.

detské koberceDotyk tepla

Pokiaľ ste sa rozhodli riešiť podlahu v detskej izbe bez koberca, určite umiestnite jeden menší kúsok vedľa postele a druhý v strede miestnosti. Prvý krok z postele by mal byť príjemný. Dotyk tepla je perfektný štart do nového dňa.

Neoddeliteľná súčasť našich domovov

Je takmer nemysliteľné, aby rodiny s deťmi nemali vo svojej domácnosti žiadne koberce. Je predsa úžasné iba tak sa natiahnuť na podlahu ku svojim deťom a hrať sa s nimi na pohodlnom koberčeku. Keď sa dieťa učí chodiť, tiež je lepšie, ak padne do mäkkého. Uznávame, že aj drevo, laminát alebo dlaždice sú skvelé, no ani jeden z nich nemá toľko výhod ako práve koberec. Okrem iného tiež tlmí naše kroky a eliminuje pošmyknutie. Deti radi behajú po byte, a preto je dobré zabezpečiť ho proti bolestivým pádom. Ak už aj k niečomu dôjde, malo by to byť čo možno najmenej stresujúce.

detské koberce 2Edukačné možnosti

Koberec môže byť neuveriteľným dizajnovým prvkom v miestnosti, no koberce pre deti zvyknú mať niečo navyše. Dokážu evokovať dobrú náladu, ale aj vytvoriť priestor pre výchovu a vzdelávanie. Určite je Vám dobre známa kobercová autodráha, obľúbené sú však tiež typy s odnímateľnými časťami, ktoré musia deti zase správne uložiť. Možností je naozaj veľa a vývoj sa v tomto smere nezastavil.

Tlmenie hluku

Koberce slúžia ako výborný tlmič hluku. Asi Vám netreba pripomínať, že detstvo sa spája aj s množstvom kriku a štebotania. Je preto iste lepšie, ak sa detský džavot neodráža od podlahy, ale zostáva ukrytý v pohodlnom koberci. Ten sa javí ako naozaj dobrá investícia aj pre tie najrušnejšie domovy.

Zdravšie ako parkety

Koberce sú nielen príjemnejšie ako parkety, ale podľa najnovších štúdií aj zdravšie. Ešte donedávna sa im kládlo za vinu, že sa v nich koncentruje nečistota a stávajú sa semenišťom roztočov. Toto však už dnes neplatí. Odborníci zaoberajúci sa alergiami koberce rehabilitovali. Ukázalo sa totiž, že pri kvalitnej starostlivosti sú behúne oveľa zdravšie ako holá parketová podlaha. Znižujú totiž koncentráciu jemného prachu, ktorý poletuje voľne po miestnostiach.

Ruku na srdce, nevyrástli ste náhodou aj Vy na koberci? Nespájajú sa Vám s ním pekne strávené chvíle, vďaka ktorým ste vedeli v pohodičke prečkať sychravé popoludnie? Neberte preto svojim deťom ten úžasný pocit.

 

Foto: © [slavun] / Dollar Photo Club, detskapostel.com




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!